Commercial Properties in India – Boom Time

Pronat komerciale në Indi po dëshmojnë një treg të madh. Tregu indian i pasurive të paluajtshme po zhvillohet gjerësisht dhe kredia shkon për projektet e ardhshme tregtare në vend. Sektori tregtar dhe ai i shitjes me pakicë po evoluon duke hapur shpesh korridore të reja zhvillimi. Kjo për faktin se tregu i konsumit indian po zgjerohet dhe shumë investitorë të huaj po migrojnë në tregun indian. Projektet tregtare po rriten si kërpudha në të gjithë vendin dhe po tërheqin një numër të madh investimesh nga aktorët kombëtarë dhe ndërkombëtarë të pasurive të patundshme postim me qira ndaj pronës pa pagese Elbasan.

Zhvilluesit e pasurive të paluajtshme komerciale po vijnë me zhvillime masive të pronave komerciale për shitje, me qira dhe me qira. Vlerat e pasurive të paluajtshme në sektorin tregtar po përjetojnë një vlerësim të lartë vjetor prej rreth 8-11 për qind.

Ndër pronat komerciale në Indi, kategoritë më të njohura dhe më të kërkuara janë qendrat tregtare, multiplekset, hapësirat e IT dhe pikat e shitjes me pakicë të markës. Këto po vijnë në të gjitha lokacionet në vend duke zhurmuar me pasuritë e paluajtshme komerciale.

Të gjithë zhvilluesit kryesorë si Parsvnath, DLF, Omaxe, Eldeco, MGF etj po ndërtojnë projekte komerciale dhe po nxjerrin fitime të mëdha prej tyre. Për një individ, blerja e pronave komerciale është gjithmonë një sipërmarrje fitimprurëse dhe kthimet vjetore janë gjithashtu të larta. Përveç shitjes së pronave, dhënia me qira ose dhënia me qira e pronave te disa MNC dhe shndërrimi në ekskluzivitet është gjithashtu një opsion i mirë. Ju sjell një qira mujore të bukur dhe punon si një burim shtesë të ardhurash.

Zhvillimi i pasurive të paluajtshme komerciale po zhvillohet me shpejtësi në qytetet në rritje si Gurgaon, Bhiwadi, Manesar, Faridabad, Noida, Chennai, Mysore, Pune dhe Kolkatta dhe në qytetet e nivelit të dytë në zhvillim. Shumica e kompanive të IT dhe ITES po i vendosin kampuset e tyre në këto qytete të ardhshme për shkak të disponueshmërisë së hapësirës dhe më pak vlerave të pronave.

Author:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *